Een verfissende mix


De huidige bezetting van onze koorleden getuigt van een rijke verscheidenheid aan stemmen.

Over Gregoriusgild


Gregoriusgild is een gemengd koor uit Sint-Niklaas. Onze groep bestaat uit ongeveer 50 zangers en heeft een veelzijdig repertorium van meer dan 400 stukken. Naast het opluisteren van hoogdagen in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Sint-Niklaas brengen we jaarlijks ook één of meerdere concerten.
Oefenen doen we elke vrijdagavond in de lokalen van de ‘Berkenboom’.
Wil u graag eens komen om te kijken of het misschien wel iets voor u is? Graag! Neem zeker contact op. Dat kan o.a. via ons contactformulier.

My Image

Over onze Dirigent


Johan De Leenheer (websitelink) begon piano aan de Sint-Niklase muziekacademie. Vervolgens trok hij naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar hij de orgelstudie erbij nam. Ondertussen speelde hij ook tenorsaxofoon in de harmonie De Kunstvrienden. Na zijn middelbaar vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Aanvankelijk studeerde hij bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. Zijn laatste jaar echter volgde hij les bij Robert Groslot. Na het afronden van zijn masteropleiding piano behaalde hij een postgraduaat concertsolist eveneens in de klas van Robert Groslot.
Naast piano volgde hij in Antwerpen ook de opleiding koordirectie bij Geert Hendrix en orkestdirectie bij Ivo Venkov.
Na zijn studies in het conservatorium trok Johan naar het Lemmensinstituut waar hij een masterdiploma koordirectie behaalde bij Erik Van Nevel en een bachelorsdiploma hafabra-directie bij Edmondus Saveniers en Jan van der Roost. In 2016 verwierf hij de mastertitel hafabra-directie bij Ivan Meylemans en Jan van der Roost.
Johan is laureaat ‘piano’ van de wedstrijd Axion Classic 2001, en volgt ter vervolmaking masterclasses in binnen- en buitenland. In juni 2007 voerde hij het ‘Keizersconcerto’ van Ludwig Van Beethoven uit met het Lierse orkest ‘La Passione’ o.l.v. Ivo Venkov.
Als muzikant is Johan niet alleen op piano in het orkest of in kamerensemble actief. Hij is ook dirigent en begeleider van het Jeugdensemble ‘De Kunstvrienden’ uit Sint-Niklaas, het mannenkoor ‘de Minnezangers’ uit Zele en natuurlijk ook ons gemengd koor ‘Sint-Gregoriusgild’ uit Sint-Niklaas.
Als muziekleerkracht is Johan verbonden aan de academie van Sint-Niklaas.