My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image

Een eigen enthousiaste impressie:


Op 12 maart 2016 voerden we een concert uit met muziek van Karl Jenkins: The Armed Man - A Mass for Peace met op het voorprogramma: de ‘Sunrise Mass’ van Ola Gjeilo. Al van bij de voorbereiding voelden we aan dat deze werken bijzonder zouden worden. En dat bleek.
De dag van het concert bood de Christus Koningkerk met zijn hoge, open ruimte een ideale plaats waar de intimiteit en de kracht, die beide composities uitstralen, ten volle tot hun recht kwamen. De reacties van de toeschouwers logen er dan ook niet om. Gedurende het concert spraken de aandacht en de ontroering van de aanwezigen boekdelen. We wisten dat de twee muziekstukken niet gekend waren bij het grote publiek, wat zijn weerslag had op de kaartenverkoop, maar de verrassing en de impact was er wel des te groter om.
Het zijn immers zo’n prachtige werken. De aanwezigen hadden gelijk, om het eens omgekeerd te zeggen. Er werd dan ook nog druk over nagebabbeld achter het concert in de ‘bar’.
Dank aan alle zangers, orkestleden, dirigent, medewerkers voor hun inzet en volharding. Het was een spannend avontuur, maar eentje met een fantastisch einde. En natuurlijk dank aan ons publiek, ons échte klankbord. Zonder jullie heeft een concert geen zin. Maar met jullie én jullie spontane hartverwarmende input, wordt de zin van dit ‘avontuur’ plots heel duidelijk. Je zou er zin in krijgen het nog eens te doen… bijvoorbeeld in 2018. Wat zou dat mooi staan in dat herdenkingsjaar…
Maar bovenal dank aan Ola en Karl.


Mede namens Chris wil ik de Gilde uit de grond van mijn hart feliciteren voor het ongelooflijk mooie concert van zaterdag 12 maart; het was werkelijk schitterend. Ik heb begrepen dat dit (voorlopig?) de enige uitvoering was. Zo’n prachtig concert verdient op zijn minst een herhaling elders te lande. Ook de vele medewerkers die het concert van zaterdag hebben voorbereid en uitgevoerd, verdienen dat, vind ik.
Proficiat aan alle “betrokkenen”! Wim Baltussen
Schitterend concert gisteren! Lang geleden dat ik zo emotioneel kon meelijden op de muziek!
Echt indrukwekkend wat lokale ‘amateurs' kunnen realiseren!
We hebben er van genoten! Ivo Duysburgh
Wat een muzikale hoogstand gisterenavond.
Het eerste gedeelte was zalig, heilig…
Tweede gedeelte bijzonder en spectaculair.
Bijzondere dank voor de uitnodiging – als ge zo nog wat hebt? Laat maar weten. Luk en Jennie
Zalig om te zien en te horen hoe dit koor (dat ik 10 jaar geleden uit handen gaf) het publiek kan boeien met een fantastisch programma. Ik was alvast onder de indruk. Bedankt. Marc Van den Broeck
Sta me toe jullie oprecht te feliciteren voor de prachtige uitvoering van het Jenkins concert.
Ik was uiterst bevoordeeld om de twee werken deze keer als toehoorder over mij heen te laten komen en alhoewel ik reeds van begin af aan kon vaststellen dat het prachtige muziek was heeft dit concert mij naar de keel gegrepen.
Het was schitterend uitgevoerd in een kerkruimte die er uiterst geschikt voor was en het overdonderend langdurig applaus bij het einde was trouwens het bewijs dat alle bezoekers er erg van genoten hebben. Frans Famaey
Laat ons hopen en uitkijken naar een herneming, eventueel rond 11 november?
‘k Was alvast zeer onder de indruk!
’t Ging door merg en been.
Het applaus is alvast geregistreerd (zie facebook).
Dikke proficiat!
Met vriendelijke groet Ronny De Mulder
Het was een prachtige uitvoering. Met vele kippenvelmomenten en voor mij persoonlijk balsem op mijn wonden. Dank voor een mooie avond. Annemie Charlier
Schepen voor cultuur, Sint-Niklaas
Beste koorleden en orkestleden,
Wij hebben genoten van jullie concert. Geen passieconcert in deze vastentijd, maar niet minder beklijvend.
A Mass for Peace bracht rust en vrede in het hart: een onverwachte en originele compositie en knap uitgevoerd.
Oorlog en vrede: The Armed Man stemde tot nadenken en bracht ons althans tot bezinning en vaak tot ontroering, zowel naar inhoud als naar vorm.
In het programmaboekje werden tips aangereikt, zodat we ten volle beleefden hoe de muziek karakter en uitdrukking gaf aan de tekst.
Zo ging niets verloren van de tekst, noch van de muziek in zijn totaliteit en van het orkest en het koor in het bijzonder.
Een boekje om te bewaren…
De affiche was knap bedacht als symbool van WOI: klaprozen dansend als muzieknoten op een notenbalk van prikkeldraad: of hoe muziek uitweg en soelaas kan bieden in angstige tijden.
Proficiat voor dit totaalspektakel! Dirk en Agnes