My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image
My Image

En of het goed was


Het stond inderdaad in de sterren geschreven dat er na onze eerste opvoering van 'The Armed Man' een tweede zou volgen. En onder welk een gunstig gesternte wij dit hebben mogen uitvoeren, getuigen de reacties hieronder:


Ik heb bijzonder genoten van de stijlvolle en aangrijpende uitvoering.
Proficiat aan de muzikanten, de koorleden en niet in het minst aan het bestuur en dirigent Johan De Leenheer.
Het was gewoon prachtig. Deken Raf Vermeulen
Ik wil het koor nog eens van harte proficiat wensen voor de schitterende uitvoering van “The armed man” op zondag ll.
Wij hebben genoten van indrukwekkende muziek in een zo goed als perfecte uitvoering.
Laat gerust weten als uw koor nog dergelijke zaken op het programma zet. Jan en Guyssy
Meganck-Matthynssens
‘t Was twee uur genieten... Karin Tavernier
Zondag kwamen we met vier van Hoogstraten naar Sint-Niklaas.
Het uurtje rijden was dit meer dan waard.
Felicitaties !
Mooie koorklank, uitmuntende begeleiding met een speciale pluim voor de solisten en zeker ook de cello. Koen Van Delm
Dank voor de kaarten.
Ze waren meer dan hun geld waard.
Een schitterend werk en een adembenemende uitvoering. We zijn speciaal van Aalst gekomen om op deze wijze 100 jaar Wapenstilstand te herdenken en dat was bij deze meer dan geslaagd.
Van harte proficiat aan Gregoriusgild en alle andere uitvoerders en dirigent.
Wenceslaus Mertens
Zeer mooi, indrukwekkend - Bravissimo Jan Desimpel
Felicitaties zijn op hun plaats na het prachtige concert van gisteren.
Mijn kleindochter en ikzelf hebben erg genoten van beide muziekstukken en ook van het “encore” gebaseerd op een Noors stuk. Wat een uitvoering, wat een klank. Bovendien leent de Christus Koningkerk zich zeer goed tot zo’n uitvoeringen.
Florimond Sax (n.v.d.r.: stichter van het koor in 1889) kan gerust zijn: Gregoriusgild is in goede handen en goed op weg naar haar 150ste verjaardag! Didier Rosseneu (familie Sax)
Wat was me dat een topconcert afgelopen zondag ! Gewoonweg het beste wat ik van koor en orkest ooit live heb mogen horen. Een van die zeldzame concerten die onder het vel kruipen en op een of andere manier er nog lang blijven zitten.
Proficiat en bedankt voor de uitnodiging! Dirk Pluim
Ik was op diverse momenten sterk ontroerd. Wat een prachtige vertolking en wat werd er uitstekend gemusiceerd.
Zelden was een staande ovatie zo gepast.
Opvallend was de jonge leeftijd van vele koorleden, mede door de versterking. Jullie zijn op goede weg.
Het mag een grote wolk zijn waarop jullie zitten.
Ik vond ook de toespraak erg goed en gepast en op het juiste moment in het concert. Het eerste stuk kende ik niet en was de verrassing van de middag. Rik Van Daele
afdelingshoofd cultuur
Sint-Niklaas

Reacties bij de editie 2016


Een eigen enthousiaste impressie:


Op 12 maart 2016 voerden we een concert uit met muziek van Karl Jenkins: The Armed Man - A Mass for Peace met op het voorprogramma: de ‘Sunrise Mass’ van Ola Gjeilo. Al van bij de voorbereiding voelden we aan dat deze werken bijzonder zouden worden. En dat bleek.
De dag van het concert bood de Christus Koningkerk met zijn hoge, open ruimte een ideale plaats waar de intimiteit en de kracht, die beide composities uitstralen, ten volle tot hun recht kwamen. De reacties van de toeschouwers logen er dan ook niet om. Gedurende het concert spraken de aandacht en de ontroering van de aanwezigen boekdelen. We wisten dat de twee muziekstukken niet gekend waren bij het grote publiek, wat zijn weerslag had op de kaartenverkoop, maar de verrassing en de impact was er wel des te groter om.
Het zijn immers zo’n prachtige werken. De aanwezigen hadden gelijk, om het eens omgekeerd te zeggen. Er werd dan ook nog druk over nagebabbeld achter het concert in de ‘bar’.
Dank aan alle zangers, orkestleden, dirigent, medewerkers voor hun inzet en volharding. Het was een spannend avontuur, maar eentje met een fantastisch einde. En natuurlijk dank aan ons publiek, ons échte klankbord. Zonder jullie heeft een concert geen zin. Maar met jullie én jullie spontane hartverwarmende input, wordt de zin van dit ‘avontuur’ plots heel duidelijk. Je zou er zin in krijgen het nog eens te doen… bijvoorbeeld in 2018. Wat zou dat mooi staan in dat herdenkingsjaar…
Maar bovenal dank aan Ola en Karl.


Mede namens Chris wil ik de Gilde uit de grond van mijn hart feliciteren voor het ongelooflijk mooie concert van zaterdag 12 maart; het was werkelijk schitterend. Ik heb begrepen dat dit (voorlopig?) de enige uitvoering was. Zo’n prachtig concert verdient op zijn minst een herhaling elders te lande. Ook de vele medewerkers die het concert van zaterdag hebben voorbereid en uitgevoerd, verdienen dat, vind ik.
Proficiat aan alle “betrokkenen”! Wim Baltussen
Schitterend concert gisteren! Lang geleden dat ik zo emotioneel kon meelijden op de muziek!
Echt indrukwekkend wat lokale ‘amateurs' kunnen realiseren!
We hebben er van genoten! Ivo Duysburgh
Wat een muzikale hoogstand gisterenavond.
Het eerste gedeelte was zalig, heilig…
Tweede gedeelte bijzonder en spectaculair.
Bijzondere dank voor de uitnodiging – als ge zo nog wat hebt? Laat maar weten. Luk en Jennie
Zalig om te zien en te horen hoe dit koor (dat ik 10 jaar geleden uit handen gaf) het publiek kan boeien met een fantastisch programma. Ik was alvast onder de indruk. Bedankt. Marc Van den Broeck
Sta me toe jullie oprecht te feliciteren voor de prachtige uitvoering van het Jenkins concert.
Ik was uiterst bevoordeeld om de twee werken deze keer als toehoorder over mij heen te laten komen en alhoewel ik reeds van begin af aan kon vaststellen dat het prachtige muziek was heeft dit concert mij naar de keel gegrepen.
Het was schitterend uitgevoerd in een kerkruimte die er uiterst geschikt voor was en het overdonderend langdurig applaus bij het einde was trouwens het bewijs dat alle bezoekers er erg van genoten hebben. Frans Famaey
Laat ons hopen en uitkijken naar een herneming, eventueel rond 11 november?
‘k Was alvast zeer onder de indruk!
’t Ging door merg en been.
Het applaus is alvast geregistreerd (zie facebook).
Dikke proficiat!
Met vriendelijke groet Ronny De Mulder
Het was een prachtige uitvoering. Met vele kippenvelmomenten en voor mij persoonlijk balsem op mijn wonden. Dank voor een mooie avond. Annemie Charlier
Schepen voor cultuur, Sint-Niklaas
Beste koorleden en orkestleden,
Wij hebben genoten van jullie concert. Geen passieconcert in deze vastentijd, maar niet minder beklijvend.
A Mass for Peace bracht rust en vrede in het hart: een onverwachte en originele compositie en knap uitgevoerd.
Oorlog en vrede: The Armed Man stemde tot nadenken en bracht ons althans tot bezinning en vaak tot ontroering, zowel naar inhoud als naar vorm.
In het programmaboekje werden tips aangereikt, zodat we ten volle beleefden hoe de muziek karakter en uitdrukking gaf aan de tekst.
Zo ging niets verloren van de tekst, noch van de muziek in zijn totaliteit en van het orkest en het koor in het bijzonder.
Een boekje om te bewaren…
De affiche was knap bedacht als symbool van WOI: klaprozen dansend als muzieknoten op een notenbalk van prikkeldraad: of hoe muziek uitweg en soelaas kan bieden in angstige tijden.
Proficiat voor dit totaalspektakel! Dirk en Agnes